Get Adobe Flash player
O nama Proizvodi Recepti Mediji Prva strana

Punjeni paradajz sa varivom od boranije

Sastojci:

  • 8 kom paradajza
  • 600 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 češanj belog luka
  • beli biber, so, majoran, bosiljak
  • 200 g trapista
  • žumance (4 kom)
  • 1 kesica HIGLO boranije
  • 1 kisela pavlaka
  • 20 g brašna
  • luk vlasac

Priprema:

Na sitno iseckanom crnom luku prodinstati mleveno meso, začinimo belim lukom, majoranom, bosiljkom, solju i biberom. Sa takvom masom punimo izdubljene paradajze. Odozgo stavljamo mešavinu rendanog trapista i žumanca. U međuvremenu, boraniju dinstamo na maslacu. Kada omekša, dodamo brašno, so, biber, pavlaku, luk vlasac i nalijemo supom. Kada prokuva, serviramo u plitak tanjir i po sredini serviramo punjeni paradajz.