Get Adobe Flash player
O nama Proizvodi Recepti Mediji Prva strana

Musaka od boranije

Sastojci:

  • 2 kesice HIGLO boranije
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 4 jajeta
  • peršunov list
  • 2dl ulja
  • mleveni biber, so
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Obarenu boraniju dinstati na jednom decilitru zagrejanog ulja sa iseckanom glavicom crnog luka i iseckanim belim lukom. Posoliti, poklopiti i dinstati. Povremeno dolivati malo vode, dok sva voda ne ispari. U međuvremenu, na drugoj polovini masnoće propržiti drugu glavicu sitno iseckanog crnog luka, dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti, pa zatim sve zajedno pržiti. Skloniti sa šporeta, dodati jedno umućeno jajei sitno iseckan peršunov list. U podmazanu šerpu staviti red boranije, zatim red mesa. Poslednji red treba da bude boranija. Kiselu pavlaku umutiti sa tri jaja, preliti preko musake i zapeći u zagrejanoj rerni dok se ne uhvati rumena korica.