Get Adobe Flash player
O nama Proizvodi Recepti Mediji Prva strana

Boranija na kineski način

Sastojci:

  • 1 kesica zelene boranije,
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 1/2 kesice šargarepe
  • 1/2 kesice kukuruza šećerca
  • 2 mlada luka, narezana na štapiće
  • 150 g crvene paprike, narezane na štapiće
  • 2 kašičice sojinog sosa
  • 1 češanj luka
  • 200 g tofua
  • 2 kašičice belog vina

Priprema:

Boraniju kuvajte u posoljenoj vodi 15-20 minuta. Na maslinovom ulju popecite luk, mrkvice i papriku. Povrće izvadite na toplo mesto. Na zagrejanom ulju pecite tofu, dodajte isceđen luk, vino, sojin sos, sezamovo ulje i na kraju pomešajte ispečeno povrće, mahune i isceđen kukuruz. Uz ovo jelo poslužite kuvanu rižu.